Το πείραμα του Ερατοσθένη 2018

Στην εαρινή ισημερία και εμείς, καθηγητές και μαθητές, διασκεδάσαμε στην αυλή του σχολείου μας, υλοποιώντας ένα από τα 10 ομορφότερα πειράματα, αυτό της μέτρησης της ακτίνας της Γης, γνωστό ως πείραμα του Ερατοσθένη.

Διαβάστε περισσότερα: Το πείραμα του Ερατοσθένη 2018

Η συμμετοχή του σχολείου μας στη γιορτή των Φυσικών Επιστημών

 

Ο πάγκος της ομάδας του σχολείου μας (Είμαστε «Τα σπίρτα», όνομα και πράμα) στη γιορτή των Φυσικών Επιστημών.

Διαβάστε περισσότερα: Η συμμετοχή του σχολείου μας στη γιορτή των Φυσικών Επιστημών

Δράση για τον αριθμό π

Την Τετάρτη 14/03/2018, οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, υπό την καθοδήγηση της μαθηματικού, Νεκταρίας Αθανασάκη, πραγματοποίησαν δράση για την παγκόσμια ημέρα του αριθμού π:

2ο Βραβείο στο Διαγωνισμό μαθητικού ρεπορτάζ της εφημερίδας "Χανιώτικα Νέα"

 

Οι μεγαλύτεροι οφείλουν να δείχνουν το δρόμο στους μικρότερους, ώστε μελλοντικά να μπορούν κι αυτοί να μεταδώσουν σωστές κοινωνικές συμπεριφορές.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα του ρεπορτάζ "Τροχαία - Ανάγκη για αλλαγή στάσης και αντίληψης" για το οποίο η δημοσιογραφική ομάδα της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης απέσπασε το 2ο Βραβείο στο Διαγωνισμό μαθητικού ρεπορτάζ για την συμπλήρωση 50 ετών από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα με τίτλο "Τύπος, Παιδεία και Τοπική Κοινωνία".

Διαβάστε περισσότερα: 2ο Βραβείο στο Διαγωνισμό μαθητικού ρεπορτάζ της εφημερίδας "Χανιώτικα Νέα"

Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο για την Οδική Ασφάλεια

 
Συμμετείχαμε στο Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο για την Οδική Ασφάλεια στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης εκπροσωπώντας τον Νομό Χανίων μαζί με το ΓΕ.Λ. Κισσάμου και το ΓΕ.Λ. Κολυμπαρίου.

Διαβάστε περισσότερα: Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο για την Οδική Ασφάλεια

Thursday the 22nd. Άγιος Ματθαίος, Χανιά