Συμμετοχή της Πατριαρχικης Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης στήν 1η Ημερίδα Ιστορίας καί Αρχειονομίας της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στη Λαμία

Αυθόρμητα θερμά επαινετικά σχόλια απέσπασαν οι εκπρόσωποι της μαθητικής αποστολής της Σχολής μας στήν 1η Ημερίδα Ιστορίας καί Αρχειονομίας της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης πού έλαβε χώρα τό Σάββατο 26 Νοεμβρίου στό Αμφιθέατρο του Πνευματικού- Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στή Λαμία.

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή της Πατριαρχικης Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης στήν 1η Ημερίδα Ιστορίας καί Αρχειονομίας...

Διαδικτυακός Διαγωνισμός γνώσεων μεταξύ Εκκλησιαστικών Σχολείων

 

Πρωτοποριακή Δράση των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα: Διαδικτυακός Διαγωνισμός γνώσεων μεταξύ Εκκλησιαστικών Σχολείων

Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο για την Οδική Ασφάλεια

 
Συμμετείχαμε στο Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο για την Οδική Ασφάλεια στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης εκπροσωπώντας τον Νομό Χανίων μαζί με το ΓΕ.Λ. Κισσάμου και το ΓΕ.Λ. Κολυμπαρίου.

Διαβάστε περισσότερα: Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο για την Οδική Ασφάλεια

Δράση για τον αριθμό π

Την Τετάρτη 14/03/2018, οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, υπό την καθοδήγηση της μαθηματικού, Νεκταρίας Αθανασάκη, πραγματοποίησαν δράση για την παγκόσμια ημέρα του αριθμού π:

Το πείραμα του Ερατοσθένη 2018

Στην εαρινή ισημερία και εμείς, καθηγητές και μαθητές, διασκεδάσαμε στην αυλή του σχολείου μας, υλοποιώντας ένα από τα 10 ομορφότερα πειράματα, αυτό της μέτρησης της ακτίνας της Γης, γνωστό ως πείραμα του Ερατοσθένη.

Διαβάστε περισσότερα: Το πείραμα του Ερατοσθένη 2018

Υποκατηγορίες

Wednesday the 20th. Άγιος Ματθαίος, Χανιά