Επέτειος του Πολυτεχνείου- σύντομη ιστορική αναδρομή

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντί-δικτατορική εκδήλωση και προανήγγειλε την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών. Ας θυμηθούμε λίγο το ιστορικό πλαίσιο της περιόδου.

Διαβάστε περισσότερα: Επέτειος του Πολυτεχνείου- σύντομη ιστορική αναδρομή

Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην ΠΕΣΚ 2020

 

Ιεροπρεπώς και ευσεβάστως τιμήθηκε και φέτος η εορτή των Τριών Μεγίστων Ιεραρχών στην Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020.

Διαβάστε περισσότερα: Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην ΠΕΣΚ 2020

Εορτή του Αγίου Νεκταρίου 2019

Η Σχολή μας με κατάνυξη συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον Άγιο Νεκτάριο στα Παχιανά Χανίων. Τον πρώτο ναό που θεμελιώθηκε στη Κρήτη προς τιμήν του.

Διαβάστε περισσότερα: Εορτή του Αγίου Νεκταρίου 2019

Εορτασμός του Αγίου Ματθαίου 2019

Πανηγυρικός εορτασμός του Πολιούχου της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου

Διαβάστε περισσότερα: Εορτασμός του Αγίου Ματθαίου 2019

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2019

Στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, η Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης σε συνδιοργάνωση με το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, ετοίμασαν μεγαλόπρεπη εορταστική εκδήλωση με γενικό τίτλο: «ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ!». Την εισαγωγή και όλη την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δ. Γεωργία Πυροβολάκη, ενώ τη γενική επιμέλεια και το συντονισμό είχε η φιλόλογος της Εκκλησιαστικής Σχολής κα Μαρία Παραδά.

Διαβάστε περισσότερα: Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2019

Wednesday the 19th. Άγιος Ματθαίος, Χανιά