Γράμμα από το μετώπο

Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ», είναι μια νέα παραγωγή της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, η οποία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 2019. Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αναφέρεται σε μια από τις επιστολές που ο Κρητικός υπολοχαγός Δημήτρης Κασσαπάκης έστειλε στην οικογένειά του στο Ηράκλειο. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο μαθητής της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής, Γεώργιος Μυλωνάκης και συμμετέχει η μαθήτρια Ιωάννα Κουρνιδάκη. Τη σκηνοθεσία, εικονοληψία και το μοντάζ της ταινίας έκανε ο Αντώνης Τζατζάνης, ενώ τη φιλολογική επιμέλεια και την παιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών ανέλαβε η φιλόλογος της ΠΕΣΚ κα Μαρία Παραδά.

 

«ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»

Στον Δασκαλογιάννη είναι αφιερωμένη η νέα ταινία μικρού μήκους της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης που ετοίμασαν με πολύ μεράκι καθηγητές και μαθητές της Σχολής κατά το τρέχον σχολικό έτος και η οποία διακρίθηκε με τιμητικό έπαινο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Διαβάστε περισσότερα: «ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»

'Οταν οι ήρωες μιλούν

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 η Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης συμμετείχε στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ι. Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου για την Εθνική μας Επέτειο, με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους " Όταν οι ήρωες μιλούν".

Διαβάστε περισσότερα: 'Οταν οι ήρωες μιλούν

Ταινία Χριστουγέννων για το προσφυγικό

Μία ταινία των μαθητών της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης.

Η ταινία μικρού μήκους είναι αποκλειστική δημιουργία και παραγωγή των μαθητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Χανίων και προβλήθηκε στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του Σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα: Ταινία Χριστουγέννων για το προσφυγικό

Tuesday the 16th. Άγιος Ματθαίος, Χανιά