Ομιλία στην ΠΕΣΚ με θέμα: Χριστιανισμός και Ελληνισμός

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δραστηριότητες

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο πανεπιστημιακός δάσκαλος κ. Φιλιππίδης Ηλίας, νομικός και κοινωνιολόγος, παλιός συνεργάτης του μακαριστού Μητροπολίτου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Στη σύντομη ομιλία του, παρουσίασε εμπεριστατωμένα και με γλαφυρότητα την αρμονική σύζευξη Ελληνισμού και Χριστιανισμού. Ανέφερε ότι τα δύο αυτά μεγέθη συνδέθηκαν αρχής εξ’ αρχής αρμονικά και άρρηκτα. Τα παρομοίασε μάλιστα σαν «ένα δίκροκο αυγό» που δε μπορεί κανείς να τα χωρίσει. Εξήγησε επιγραμματικά πώς ο σπόρος του Ευαγγελίου βρήκε γόνιμο έδαφος και καρποφόρησε στο πλούσιο έδαφος του Ελληνισμού. Καταλήγοντας, τόνισε ότι κάποιοι επιτήδειοι καπηλεύονται με «διαβολικό τρόπο» όπως είπε χαρακτηριστικά, την τρέχουσα κοινωνική κατάσταση της πατρίδα μας εις βάρος πολιτών, θεσμών και αξιών.

Μετά το πέρας της ομιλίας παρακάθησε σε γεύμα, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δαμασκηνού, καθηγητών της σχολής και όλων των μαθητών –μαθητριών.

Εμείς εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον κ. Φιλιππίδη, γιατί τέτοιου είδους ομιλίες πραγματικά μας διαφωτίζουν και μας αφυπνίζουν.

Sunday the 1st. Άγιος Ματθαίος, Χανιά