«Θέλω να γίνω - Μπορώ να γίνω - Πρέπει να γίνω»

Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο «Θέλω να γίνω – Μπορώ να γίνω – Πρέπει να γίνω».

Στόχος του προγράμματος ήταν η κατανόηση του "Θέλω", του "πρέπει" και "μπορώ" καθώς και η ανίχνευση των κριτηρίων (ενδιαφέροντα, δεξιότητες, κλίσεις) στην επιλογή του επαγγέλματος.

Διαβάστε περισσότερα: «Θέλω να γίνω - Μπορώ να γίνω - Πρέπει να γίνω»

Φροντίζοντας τον ανθόκηπο και τον λαχανόκηπο του Σχολείου μας

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μετά τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου οι μαθητές μας συνεχίζοντας μια παλιά παράδοση, ασχολήθηκαν με τον κήπο του σχολείου μας μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές, κα Μανιουδάκη ΑΘηνά ΠΕ06, κ. Γαλανάκης Μιχαήλ ΠΕ01 και κ. Ντουσάκης Εμμανουήλ ΠΕ04.

Διαβάστε περισσότερα: Φροντίζοντας τον ανθόκηπο και τον λαχανόκηπο του Σχολείου μας

Ο Κορνάρος περιδιαβαίνει τους δρόμους που γεννήθηκε ο Ερωτόκριτος

 Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος "Η Τυπογραφία της Αναγέννησης συναντά την Κρητική Λογοτεχνία μέσα από την Τέχνη του Δρόμου" που υλοποιεί το ΤΕΙ Γραφιστικής Αθήνας σε συνεργασία με πολλά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, και με το δικό μας, εφαρμόσαμε με την τεχνική του graffiti δύο δίστιχα του Ερωτόκριτου, ένα στον τοίχο του Δημοτικού Κήπου της πόλης μας επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου και ένα στον τοίχο του Σωματείου Ερασιτεχνών Αλιέων Ενετικού Λιμένος Χανίων επί της οδού Δευκαλίωνος.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Κορνάρος περιδιαβαίνει τους δρόμους που γεννήθηκε ο Ερωτόκριτος

Βότανα και λαχανικά στον κήπο του σχολείου μας 2018

Μέσα Μάρτη τρυγήσαμε και φέτος τον κήπο μας, όπως τα τρία τελευταία χρόνια και φτιάξαμε ένα υγιεινό και νοστιμότατο δεκατιανό: σάντουιτς με πέντε ειδών λαγάνα, με μαρουλάκια, λαδάκι και λεμονάκι από τη λεμονιά μας, αλατσολιές, και μπόλικη τριμμένη ντομάτα που μας προμήθευσε η κυρία Μαριάννα μας!

Διαβάστε περισσότερα: Βότανα και λαχανικά στον κήπο του σχολείου μας 2018

Σαπωνοτεχνήματα

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Παρουσίαση

Βότανα και Λαχανικά στον Κήπο του Σχολείου μας

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Παρουσίαση

Ειρηναίος Γαλανάκης: ένας ακούραστος Διάκονος του Ουρανού και της Γης

Πολιτιστικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, στις 26-2-2016 από τους μαθητές της Α΄ Λυκείου της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης. Τίτλος προγράμματος: "Η Ιδέα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στο συγγραφικό έργο των Ν. Καζαντζάκη, Παντ. Πρεβελάκη και του μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη". Στην παρουσίαση παρευρέθησαν και συμμετείχαν το 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης και το 4ο Καζούλειο Γυμνάσιο Ρόδου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων Μουσειακής Αγωγής της ΟΑΚ για τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την παρουσία της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη. Το βάρος της παρουσίασης της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, δόθηκε στο πολύπλευρο έργο της πολυσχιδούς προσωπικότητας του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Γαλανάκης Μιχαήλ (ΠΕ01-ΠΕ07) και Χέλμη Αναστασία (ΠΕ01)

Διαβάστε περισσότερα: Ειρηναίος Γαλανάκης: ένας ακούραστος Διάκονος του Ουρανού και της Γης

Wednesday the 19th. Άγιος Ματθαίος, Χανιά