Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας 2019

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δραστηριότητες
Ημερομηνία Δημοσίευσης Γράφτηκε από τον/την Super User

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, μαθητές και καθηγητές της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης περπάτησαν στο κέντρο της πόλης των Χανίων μπαίνοντας στη θέση ενός ατόμου με αναπηρίες.

Οι μαθητές, είτε καθήμενοι σε αναπηρικά αμαξίδια, είτε έχοντας δεμένα τα μάτια και κρατώντας λευκό μπαστούνι περιηγήθηκαν στους δρόμους της πόλης με τη βοήθεια του κου Μανόλη Σπανουδάκη, εκπροσώπου της εθνικής ομοσπονδίας τυφλών.

Η παιδαγωγική αυτή δράση, συνάδει απόλυτα, με το παιδαγωγικό πνεύμα του σχολείου μας, καθώς, ακολουθεί την επιστημολογική αντίληψη για την ολιστική προσέγγιση της γνώσης και το πλαίσιο της εποικοδομητικής διάστασης και της κοινωνικοπολιτισμικής αλληλεπίδρασης στη διαδικασία της μάθησης. Βασικός στόχος μας, είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας και ουσιαστικής επικοινωνίας και να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες δυσκολίες των ανθρώπων με αναπηρίες, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η ενσυναίσθησηκαι να καλλιεργηθεί ο σεβασμός.

Επιδιώκουμε να αναπτύξουμε σχέσεις αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης και να προωθήσουμε την αναγκαιότητα μιας άλλης προσέγγισης που θα μας οδηγήσει σε συμπεριφορές αντιρατσιστικές, δημοκρατικές και ανθρωπιστικές. Η ανάπτυξη της δημιουργικής παράλληλα με την κριτική σκέψη θεωρείται αφενός απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαμόρφωση ενεργών πολιτών, συνειδητοποιημένων και χειραφετημένων, και αφετέρου αναγκαία ικανότητα για την αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία των σύγχρονων κοινωνιών και την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον 21ο αιώνα.

Μπορείτε να δείτε δημοσιεύματα από τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες από τους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.haniotika-nea.gr/viomatiki-drasi-gia-tin-pagkosmia-imera-amea-apo-mathites-sta-chania-video

https://www.neakriti.gr/article/kriti/hania/1561926/pagosmia-imera-atomon-me-anapiria-mathites-irthan-stin-thesi-anapiron-sunanthropon-mas

https://flashnews.gr/post/409555/spoydaia-paidagwgikh-drash-ths-patriarxikhs-ekklhsiastikhs-sxolhs-krhths 

Sunday the 1st. Άγιος Ματθαίος, Χανιά