Έτος Ερωτόκριτου

Εκτύπωση
Κατηγορία: Εορτές
Ημερομηνία Δημοσίευσης Γράφτηκε από τον/την Super User

Με αφορμή την ανακήρυξη του έτους 2019 «ως έτους Ερωτόκριτου»(από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κατόπιν προτάσεως του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη), το Δίκτυο Θεατρικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης  Χανίων πραγματοποίησε μία πολυσύνθετη πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στον Ερωτόκριτο, η οποία έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις 18 Απριλίου 2019.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν 15 σχολεία του Νομού Χανίων, παρουσιάζοντας το καθένα από αυτά και μία διαφορετική δραστηριότητα εμπνευσμένη και αντλημένη από το αριστουργηματικό έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου. Έτσι, είχαμε τη  δυνατότητα να απολαύσουμε την αστείρευτη δημιουργικότητα  καθηγητών-τριών και μαθητών-τριών που ξεδίπλωσαν το πληθωρικό ταλέντο τους μέσα από το τραγούδι, τον χορό, την εκφορά θεατρικού λόγου και τις εικαστικές απεικονίσεις.

Η Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης συμμετείχε στη μεγάλη αυτή "γιορτή" με την παρουσίαση θεατρικού αναλογίου, που συνοδευόταν από τραγούδι και παραδοσιακό χορό, ενώ ταυτόχρονα προβάλλονταν σε PP πρωτότυπες καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών και μαθητριών του Α΄Γυμνασίου Χανίων που αναφέρονταν στους συγκεκριμένους στίχους που απήγγειλαν οι μαθητές της Εκκλησιαστικής Σχολής. Η συνεργασία των δύο σχολείων υπήρξε άψογη και οι εντυπώσεις όλων από την κοινή αυτή δράση ήταν άριστες.

Συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στους διοργανωτές όσο και στους υπευθύνους εκπαιδευτικούς και προπαντός στους μαθητές και τις μαθήτριες που αφιέρωσαν χρόνο, κόπο και δυνάμεις,  για να απολαμβάνουμε τέτοιες υποδειγματικές εκδηλώσεις που προάγουν την παιδεία και τον πολιτισμό.

Wednesday the 16th. Άγιος Ματθαίος, Χανιά