«ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»

Εκτύπωση
Κατηγορία: Ταινίες
Ημερομηνία Δημοσίευσης Γράφτηκε από τον/την Super User

Στον Δασκαλογιάννη είναι αφιερωμένη η νέα ταινία μικρού μήκους της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης που ετοίμασαν με πολύ μεράκι καθηγητές και μαθητές της Σχολής κατά το τρέχον σχολικό έτος και η οποία διακρίθηκε με τιμητικό έπαινο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

    Αναλυτικότερα, η ταινία αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo του Πανελλήνιου Μαθητικού διαγωνισμού με θέμα: «Διακόσια Χρόνια από το 1821» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

   Οι μαθητές της γ΄γυμνασίου Αριστοφάνης Μπορμπουδάκης και Ανδρέας Ιμπούσι υπό την παιδαγωγική υποστήριξη και καθοδήγηση της φιλολόγου Μαρίας Παραδά μελέτησαν, γνώρισαν, κατανόησαν τη ζωή, τη δράση και το μαρτυρικό τέλος μίας σπουδαίας προεπαναστατικής προσωπικότητας που άνοιξε τον δρόμο για την Ελληνική Επανάσταση 50 χρόνια πριν το 1821.

    Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά τους αυτή ήταν ο θεολόγος κ. Μιχάλης Γαλανάκης, ο οποίος μετέφερε την κινηματογραφική ομάδα στην Ανώπολη Σφακίων, τη γενέτειρα του Δασκαλογιάννη και έκανε την αφήγηση στην ταινία, η καθηγήτρια Αγγλικών, κα Αθηνά Μανιουδάκη, η οποία είχε αναλάβει την προετοιμασία των μαθητών και οι συνεργάτες της Σχολής: κ. Αντώνης Τζατζάνης, ο οποίος έκανε την εικονοληψία και το μοντάζ και κ. Παναγιώτης Σπανουδάκης, ο οποίος έγραψε πρωτότυπη μουσική για την ταινία.

      Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψη στην Ανώπολη υπήρξε εγκάρδια φιλοξενία από την προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Ανώπολης Σφακίωνκα Βάσω Σταθοπούλου καθώς και την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ανώπολης, κα Αργυρώ Μυλωνάκη και τη νηπιαγωγό κα Κωνσταντίνα Παπαρηγοπούλου , οι οποίες με πολλή όρεξη μίλησαν στα παιδιά για τον Δασκαλογιάννη, τους έδειξαν φωτογραφικό υλικό και τους ξενάγησαν τόσο στα σχολεία τους όσο και στο χωριό, υποδεικνύοντας τους μάλιστα και το σπίτι όπου έζησε ο ήρωας.

      Οι διακριθέντες μαθητές θα κληθούν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στον Μυστρά και απολογιστική συνάντηση-παρουσίαση αποτελεσμάτων και τελετή απονομής βραβείων και τιμητικών επαίνων στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΠΟΥ ΚΟΠΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ!


Sunday the 29th. Άγιος Ματθαίος, Χανιά