Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκδρομές
Ημερομηνία Δημοσίευσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές της Γ’ τάξης Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης με τη συνοδεία των Εκπαιδευτικών Ξηρουχάκη Σπύρου και Δημητρούλιας Αγγελικής.

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενθουσιασμένοι μετά το τέλος της εκδρομής, μίλησαν για την εμπειρία τους: "Φθάνοντας στην Αθήνα το πρωί της Πέμπτης επισκεφτήκαμε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έναν καταπληκτικό χώρο, όπου ξεναγηθήκαμε και παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πολιτισμός στο Πράσινο»", δήλωσε ο Λευτέρης Ξηράκης της Γ΄ Γυμνασίου.

"Αμέσως μετά ξεναγηθήκαμε στην Ακρόπολη και είδαμε από κοντά τα Προπύλαια, το ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερεχθείο και τον Παρθενώνα.  Η επίσκεψη στο  μουσείο της Ακρόπολης, μας βοήθησε να αντιληφθούμε και να συνειδητοποιήσουμε την αξία και το μεγαλείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την απεραντοσύνη του Ελληνικού κάλλους και  τη μοναδικότητα του Ελληνισμού.

Το απόγευμα επισκεφθήκαμε τη Βουλή, και ενημερωθήκαμε για την ιστορία της. Καθίσαμε στα έδρανα της αίθουσας των συνεδριάσεων και ενημερωθήκαμε σχετικά με τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Στην έξοδό μας από το κοινοβούλιο αναπάντεχα… παραβρεθήκαμε  στην αλλαγή της προεδρικής φρουράς των Ευζώνων.

Το βράδυ της Πέμπτης επιβιβαστήκαμε και πάλι στο πλοίο της ΑΝΕΚ με προορισμό τα Χανιά, αφήνοντας πίσω μας μια ημέρα γεμάτη δραστηριότητες και πολύτιμες εικόνες!"

"Η επίσκεψη άφησε άριστες εντυπώσεις στους  μαθητές" δήλωσε η συνοδός εκπαιδευτικός Αγγελική Δημητρούλια. "Ευχαριστούμε θερμά την ANEKLINES & BLUE STAR FERRIES που βοήθησε την πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής. Η άψογη και ασφαλής μετακίνηση της σχολικής μας ομάδας, με την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας στις παρεχόμενες ταξιδιωτικές τους υπηρεσίες, έδωσε την ευκαιρία της συμμετοχής μας σε εκπαιδευτικές δράσεις απαραίτητες για την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών μας".

Friday the 14th. Άγιος Ματθαίος, Χανιά