Ερωτόκριτος

Εκτύπωση
Κατηγορία: Θεατρικές παραστάσεις
Ημερομηνία Δημοσίευσης Γράφτηκε από τον/την Super User

Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 οι μαθητές της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης παρουσίασαν στον αίθριο χώρο του σχολείου το αριστούργημα της Κρητικής λογοτεχνίας "Ερωτόκριτος" του Βιντσέντζου Κορνάρου.

Η παράσταση περιλάμβανε δραματοποιημένα αποσπάσματα από τις 3 πρώτες ενότητες του έργου, το οποίο προβάλλει τα ιδανικά της τόλμης, της ανδρείας, της φρόνησης και κυρίως της αγνής και άδολης αγάπης.

 

 

Στην παράσταση αυτη συμμετείχαν δημιουργικά οι περισσότεροι μαθητές της Σχολής, οι οποίοι είτε υποδύθηκαν τους ήρωες του έργου είτε είχαν το ρόλο του ποιητή - αφηγητή, είτε έπαιξαν μουσικά όργανα ή και βοήθησαν με ποικίλους τρόπους, ώστε να υπάρξει ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

 

Τη διασκευή και σκηνοθεσία της παράστασης είχε αναλάβει η φιλόλογος της ΠΕΣΚ κα Μαρία Παραδά, ενώ τη γενική επιμέλεια είχαν από κοινού η κα Παραδά με την κα Αθηνά Μανιουδάκη, καθηγήτρια Αγγλικών της ΠΕΣΚ. Υπεύθυνος φωτογράφισης ήταν ο μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου Κωνσταντίνος Ροβιθάκης, ενώ τη βιντεοσκόπηση έκανε ο Θεολόγος της ΠΕΣΚ κ. Μιχάλης Γαλανάκης. Η καθηγήτρια Πληροφορικής κα Μαρία Ζωγράφου ανέλαβε την τεχνική επεξεργασία και επιμέλεια του βιντεο.

 

Την παράσταση παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος εξέφρασε και το θαυμασμό του για την απομνημόνευση και αποστήθιση εκ μέρους των μαθητών τόσο πολλών στίχων. Επίσης, παρευρέθησαν η Σχολική Σύμβουλος του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου κα Στέλλα Πλιάτσκου, ο Διευθυντής της ΠΕΣΚ κ Θωμάς Παναγιώτου, πολλοί καθηγητές και φίλοι της Σχολής.

Sunday the 25th. Άγιος Ματθαίος, Χανιά