Βράβευση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό με τίτλο «Κύπρος 1974-2014: Δεν ξεχνώ?Διεκδικώ?Δημιουργώ»

Εκτύπωση
Κατηγορία: Βραβεία και Διακρίσεις
Ημερομηνία Δημοσίευσης Γράφτηκε από τον/την Super User

 

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ?ΣΠΟΤ?, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό με τίτλο «Κύπρος 1974-2014: Δεν ξεχνώ?Διεκδικώ?Δημιουργώ», απέσπασε η Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης (Εκκλησιαστικό Λύκειο και Γυμνάσιο Χανίων).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Α΄/θμιας Εκπ/σης Σερρών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Δημοκρατίας. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την απανταχού Ελληνική Ομογένεια. Για τις 13 διαγωνιστικές κατηγορίες δήλωσαν συμμετοχή 420 σχολεία και 20.000 μαθητές με 3000 δημιουργίες.

Οι μαθητές που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του νικητήριου σποτ είναι μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας της Σχολής, την ευθύνη της οποίας έχει για τρίτη χρονιά φέτος, η κα Χαρά Ζαραβέλλα, φιλόλογος (ΠΕ02) . Πρόκειται για τους: Χατζηδάκη Αγγελική (Γ΄Λυκ. ), Κούκια Μιχάλη (Γ΄Λυκ.), Αποστολάκι Ιγνάτιο (Β΄Λυκ.) και Αρχοντάκη Γιώργο (Α΄Λυκ.).

Το θέμα του σποτ ήταν «Η Κύπρος του Γιώργου Σεφέρη». Οι μαθητές προσπάθησαν μέσα από ένα ολιγόλεπτο μήνυμα (2'37'' ), να παρουσιάσουν τη στενή σχέση του ποιητή με την Κύπρο. Τα κείμενα στα οποία κατέληξαν, έπειτα από έρευνα, ήταν αποσπάσματα από επιστολές του στον Κύπριο ζωγράφο Αδαμάντιο Διαμαντή, στην αδελφή του και στο συγγραφέα Γ. Θεοτοκά, τα οποία και αναδεικνύουν τη βαθιά επίδραση που άσκησε το νησί στο Σεφέρη ενισχύοντας μέσα του το αίσθημα της ελληνικότητας. Στη συνέχεια, επελέγη το μουσικό κομμάτι με το οποίο επενδύθηκε το μήνυμα, με στόχο την ανάδειξη του περιεχομένου και την δημιουργία συναισθημάτων. Τέλος, προστέθηκαν εικόνες σχετικές με το θέμα, οι οποίες και ολοκλήρωσαν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Οι μαθητές και η υπεύθυνη καθηγήτρια θα παραστούν στη βράβευση που θα γίνει στις 13 Μαϊου στην Αθήνα, στην κεντρική αίθουσα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ . Η απονομή των βραβείων θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Δ/ντής και ο Σύλλογος των καθηγητών «συγχαίρουν την ομάδα για τη διάκρισή της, με την οποία απέδειξε ότι στο σχολείο έχει θέση η δημιουργία, η έμπνευση και η φαντασία, στοιχεία που όταν συνδυάζονται με κέφι και δουλειά, φέρνουν σπουδαία αποτελέσματα».

Ακολουθεί το βίντεο:

Tuesday the 16th. Άγιος Ματθαίος, Χανιά