Διάκριση (1ο βραβείο) Πατριαρχικής Σχολής σε επίπεδο Ελλάδας και ομογένειας

Εκτύπωση
Κατηγορία: Βραβεία και Διακρίσεις
Ημερομηνία Δημοσίευσης Γράφτηκε από τον/την Super User

 

Με το 1ο βραβείο στην κατηγορία spot, μεταξύ των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ελλάδος και Ομογένειας, στο Πρόγραμμα ?Κύπρος 1974-2015, Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ? τιμώνται οι μαθητές της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Σχολής, «το spot αναφέρεται στον  δολοφονηθέντα σημαιοφόρο του Γυμνασίου Αμμοχώστου, Πετράκη Γιάλλουρο, για την παράτολμη αγωνιστική του δράση ενάντια στον κατακτητή 60 ακριβώς χρόνια πριν.
Βασικοί συντελεστές: ο σημαιοφόρος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Χανίων, Γεώργιος Αρχοντάκης (αφήγηση) και ο τελειόφοιτος παραστάτης του σχολικού αγήματος, Ιγνάτιος Αποστολάκι (εικονοληψία, συναρμολόγηση), υπότροφοι της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης και των ?Χανιώτικων Νέων? αντίστοιχα».
Η Γραμματεία της Σχολής σημειώνει ακόμα στην ανακοίνωσή της, «στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό συμμετείχαν 400 σχολικές μονάδες, 15.000 περίπου μαθητές με πάνω από 1400 μαθητικές δημιουργίες.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας καθώς και στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό, Μαρίνα Χαλιβελάκη, για τη μεγάλη διάκριση, την πολύ αξιόλογη δουλειά τους και την προβολή του σχολείου μας, σε Ελλάδα και Κύπρο.
Η εκδήλωση βράβευσης των σχολικών μονάδων, από την Ελλάδα και την ομογένεια, που διακρίθηκαν, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων την Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 12 το μεσημέρι. Θα παραστεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ο πρέσβης της Κύπρου και έχει προσκληθεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλος».

Ακολουθεί το βίντεο:

 

Tuesday the 16th. Άγιος Ματθαίος, Χανιά