Λειτουργία Αγίου Ματθαίου

Σε ένα παράξενο τοπίο…

Τέλειωσε πριν λίγες ώρες ο Εσπερινός του Αγίου Ματθαίου και φύγαμε άρον-άρον για τα σπίτια μας οι λίγοι τυχεροί(;;;;) που συμμετείχαμε. Μη μας βρει η απαγόρευση κυκλοφορίας στο δρόμο και άντε να εξηγήσεις ότι γιόρταζε ο Άγιός μας και θέλαμε να του κάνουμε λίγη παραπάνω παρέα…

29 φορές έζησα αυτή τη βραδιά τα προηγούμενα χρόνια, με υπέροχες αναμνήσεις, με την προσδοκία να φτάσει σύντομα ώστε να ξαναδώ παλιούς μαθητές που κάθε τόσο θυμούνται τη Γιορτή και έρχονται, συναδέλφους καθηγητές που έφυγαν με σύνταξη πριν χρόνια, πρόσωπα αγαπημένα, που ο Θεός μας έφερε κοντά για μια περίοδο της ζωής μας.

Και φέτος τίποτα…. Άδειο τοπίο η σχολή - ούτε καν οι αγαπημένοι σημερινοί μαθητές- η αυλή που κάθε χρόνο έσφυζε από φωνές και αγκαλιές, μοιάζει παράξενο τοπίο…

Κι αύριο το πρωί, πρώτα ο Θεός, θα τον λειτουργήσουμε τον Άγιό μας, αλλά να το ξέρετε, θα μας λείψετε… όλοι εσείς που θα ερχόσασταν αν δεν ήταν οι απαγορεύσεις.

Ένα μικρό αντίδωρο σας προσφέρουμε μέσω του σταθμού WEBtvΜΑΡΤΥΡΙΑ της ΙΜΚΑ (την ευχαριστούμε θερμά) ανεβάζοντας σε «ζωντανή» σύνδεση την πρωινή ακολουθία, όπως έγινε και απόψε με τον Εσπερινό.

Επιλέγοντας τον υπερσύνδεσμο https://www.facebook.com/watch/live/?v=2799729010315592&ref=watch_permalink , θα σας οδηγήσει στο WEBtvΜΑΡΤΥΡΙΑ, όπου θα αναμεταδίδεται η ακολουθία.

Οι ώρες αναμετάδοσης θα είναι από τις 7.00 π.μ. έως τις 10.00 π.μ. περίπου.

Ευχόμαστε καλή δύναμη, υπομονή και υγεία σε όλους, ώστε του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί εδώ!

Θωμάς Παναγιώτου

 

FreshJoomlaTemplates.com
Saturday the 13th. Άγιος Ματθαίος, Χανιά