Χειροτονία Γρηγορίου Ξειδιανάκη εις Διάκονον

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος προεξήρχε σε Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του Γρηγορίου Ξειδιανάκη, ο οποίος είναι τελειόφοιτος μαθητής της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης. Ο νέος διάκονος, έγγαμος με ένα τέκνο, για πολλά χρόνια βοηθούσε στον ενοριακό ναό της Ζωοδόχου Πηγής Ηρακλείου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε πλήθος κληρικών, η οικογένεια του νέου διακόνου, φίλοι και συμμαθητές του, καθώς επίσης εκπρόσωποι του Συλλόγου των Καθηγητών της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης και Καθηγητές της Πατριαρχικής Ανωτάτης Ακαδημίας Κρήτης.

Στην περιεκτική προσλαλιά του ο Αρχιεπίσκοπος ενίσχυσε τον νέο διάκονο με τις πατρικές του νουθεσίες και υπογράμμισε την ευθύνη που έχει ένας κληρικός έναντι του Θεού και του λαού Του.

Ο νέος διάκονος στο λόγο του ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι από την παιδική του ηλικία τον νουθετούν στη Χριστιανική πίστη και κυρίως τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για την απεριόριστη αγάπη και την πατρική στοργή του.

FreshJoomlaTemplates.com
Friday the 14th. Άγιος Ματθαίος, Χανιά