Εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2016

 

Την 21η Μαρτίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 8  μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου της Μητροπόλεώς μας έλαβε χώρα η εορταστική εκδήλωση της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης για το διπλό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 21.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απόδοση ύμνων του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από το Βυζαντινό Χορό της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης υπό τη Διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Κωνσταντίνου Στεφανάκη.

Στην συνέχεια αποδόθηκε το βαθύτερο νόημα της εορτής του Ευαγγελισμού από το Μαθητή της Γ΄Λυκείου ΠΕΣΚ Ιγνάτιο Αποστολάκι.

Αμέσως μετά παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο αφιερωμένο στο πάνσεπτο πρόσωπο της Παναγίας μας από τα παιδιά της ενορίας Αγίου Ελευθερίου Μουρνιών υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια και καθοδήγηση της θεολόγου καθηγήτριας κ. Αργυρώς Τζαγκαράκη.

DSC_0570

Στη σκηνή έπειτα ανέβηκε η παιδική χορωδία της Μητροπόλεώς μας υπό τη Διεύθυνση της δασκάλας και καθηγήτριας αρμονίου κ. Βασιλικής Αθανασιάδου Πετράκη, η οποία απέδωσε τα επετειακά τραγούδια: «Το φλάμπουρο», «Μπαρμπα-Γιάννη Μακρυγιάννη» και «Ωδή στον Καραϊσκάκη».

DSC_0584

Η γιορτή συνεχίστηκε με αποσπάσματα από το Α’, Β’, Γ’ Σχεδίασμα των Ελεύθερων Πολιορκημένων που απέδωσε η Μεικτή Χορωδία της Μητροπόλεως μας υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικού κα Έλλης Παπαλιονάκη – Παγωνίδου.

DSC_0590

Τα τραγούδια που απέδωσαν οι χορωδίες, διανθίστηκαν με κείμενα από τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη, τα τελευταία λόγια του Γεωργίου Καραϊσκάκη και αποσπάσματα του έργου του Διονύσιου Σολωμού «Η Γυναίκα της Ζάκυθος».

Τέλος, έγινε αναφορά στο βαρυσήμαντο ρόλο της Εκκλησίας το 1821 και στην ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. Τα κείμενα αποδόθηκαν από μαθητές της ΠΕΣΚ.

 Η εορτή ολοκληρώθηκε με το κοινό τραγούδι των δύο χορωδιών της Μητροπόλεως  με τίτλο «Των αθανάτων το κρασί» και τον Εθνικό μας Ύμνο.

Στο τέλος ο διευθυντής του Γραφείου Νεότητας, διάκονος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης, ευχαρίστησε όλους εκείνους που αφανώς και εμφανώς εργάστηκαν για αυτήν την εορτή την οποία έκλεισε με τον πατρικό του λόγο ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας κ. κ. Δαμασκηνός.

Το βίντεο της εκδήλωσης μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω: 

 

FreshJoomlaTemplates.com
Thursday the 19th. Άγιος Ματθαίος, Χανιά