Επέτειος ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα 2016

Με λαμπρές εκδηλώσεις εορτάστηκε η επέτειος της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Όπως κάθε χρόνο η αντιπροσωπεία των μαθητών της Σχολής μας συμμετείχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο σεπτός ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός στον Μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων.

Κατόπιν τελέστηκε Δοξολογία από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, παρουσία του Εξοχοτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, Στρατιωτικών, πολιτικών και τοπικών αρχών.

Το χορό των Ιεροψαλτών διηύθυνε ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και υποδιευθυντής της Σχολής μας Άρχων Πρωτοψάλτης του Οικουμενικού θρόνου κ. Κωνσταντίνος Στεφανάκης.

Το χορό πλαισίωσαν οι μαθητές Γ. Αρχοντάκης, Α. Ιγκνάτ, Γ. Φαρσάρης και Γ. Δοξαστάκης. Τη Σχολή εκπροσώπησαν ο Σχολάρχης μας κ. Θωμάς Παναγιώτου και οι εκπαιδευτικοί κ. Παριωτάκης και κ. Μαρία Παραδά καθώς και οι μαθητές που παρίσταντο με τη σημαία της Σχολής μας: Α. Παπουνίδης, Λ. Ξηράκης, Γ. Καλπάκης, Π. Μουστακάκης, Μ. Λαμπράκης, Μ. Αθανασάκης και Κ. Ροβιθάκης.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ακολούθησε η τελετή ύψωσης της Ελληνικής Σημαίας στο Φρούριο Φυρκά, εκεί όπου πριν από 103 χρόνια, το 1913 υψώθηκε η Ελληνική σημαία σηματοδοτώντας την ένωση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι μαθητές μας είχαν τη μοναδική ευκαιρία να φωτογραφηθούν και να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τους έδωσε θερμά συγχαρητήρια και ευχήθηκε καλή πρόοδο και επιτυχίες στη ζωή τους.

FreshJoomlaTemplates.com
Thursday the 19th. Άγιος Ματθαίος, Χανιά